Wie wij zijn

Onze missie

Wij zijn 2 ex slachtoffers mensenhandel die hun krachten en kennis bundelen om onze missie te bereiken. Namelijk bewustwording creëren voor Mensenhandel, financiële uitbuiting en Loverboys en een stem te vormen voor slachtoffers die niet kunnen of durven praten. Om door middel van voorlichting en advies, kennis te delen met scholen, instellingen en de politiek in de hoop dat er een dag komt waarop er voldoende hulpverlening, therapie, begeleiding, kennis en inzicht zal zijn om tot oplossingen te komen, voor problemen waar slachtoffers nog steeds tegen aan lopen, wanneer zij ervoor kiezen uit hun uitbuitingssituatie te stappen. 

 

Uniek? 

Uniek, omdat wij beide op verschillende momenten, op verschillende wijze in hetzelfde mensenhandelsnetwerk belandden, waar op dat moment meerdere Nederlandse meiden werden uitgebuit en werkzaam waren in de gedwongen prostitutie. We ervoeren deze gedwongen tijd bij dit mensenhandelsnetwerk op  eigen wijze en ontvluchtten dit netwerk ook beide op ons eigen manier en op ons eigen tijd. 

 

Nadat wij beide gevlucht zijn en inmiddels met intensieve therapie onze trauma's redelijk hebben kunnen verwerken, hebben we ervoor gekozen onze unieke kennis en  krachten te bundelen en onze negatieve ervaringen om te zetten tot iets positiefs waar wij trots op kunnen zijn.

 

Bewustwording

Wij hebben ervoor gekozen dit te doen in de vorm van voorlichting, met als doel zoveel mogelijk mensen te bereiken en bewust te maken van de problemen in Nederland omtrent Mensenhandel, financiële uitbuiting en Loverboys. Omdat wij van mening zijn dat slachtoffers tegen teveel taboes aanlopen , er nog  te veel misstanden heersen, te weinig goede hulpverlening geboden wordt en  nog steeds tegen een heleboel onbegrip aanlopen en wij vinden dat  dit moet veranderen!

 

Voorlichtingsproject 2020

In 2020 zullen we dan ook starten met ons nieuwe voorlichtingsproject,

waarbij we scholen, hulpverleners, zorgverleners, ouders, studenten, social media en de gewone media en iedereen die denkt wat te hebben aan onze voorlichting willen oproepen om met ons samen te werken om onze missie te bereiken.

 

Houdt onze website goed in de gaten voor alle vernieuwingen.

 

 

Met lieve groet,

 

Jacqueline en Claudia

Ervaringsdeskundigen Informatiepunt Mensenhandel